Vi skickar fraktfritt inom Sverige!

Vår man på fältet

av

Zagreb, 2003. Det gamla Jugoslavien finns inte mer. Kroatien har vänt blicken mot Europa, och öststatskapitalismen blomstrar.

Den gamle rockrebellen Tin har råkat bli ekonomiredaktör på ett politiskt veckomagasin, och livet i storstaden går åt rätt håll. Men i ett anfall av dåligt samvete fixar han jobb åt sin kusin från hembyn, som krigskorrespondent i Irak.

Det blir upptakten till en händelsekedja där allt i Tins värld ställs på sin spets: karriären, förhållandet till flickvännen, de nedärvda machoidealen, släktlojaliteterna. Under fem hektiska dygn följer vi Tins desperata försök att hålla ihop tillvaron.

Med både humor och blick för de stora perspektiven porträtterar Robert Perišić ett Kroatien med krigsbaksmälla och uppblåsta framtidsvisioner – på den hala avsatsen mot Balkan.

»Robert Perisic lyckas i sin roman, Vår man på fältet, skriva en disciplinerad satirisk fantasi utan att bli självförtjust. Läs, skratta och gråt« Ragnar Strömberg, Göteborgs-Posten

»En mycket välskriven och intelligent roman … En berättelse som är oavbrutet underhållande och förtjänar många läsare.« BTJ

Originalets titel: Nas covjek na terenu
Översättning: Djordje Zarkovic
Danskt band, 326 sidor
Gavrilo 2015
ISBN: 978-91-981856-0-7
Kategori:     

Liknande böcker