Vi skickar fraktfritt inom Sverige!

Himlar av lera

av

En natt hittas en herrskapsfamilj mördad på sitt gods utanför en by i spanska Extremadura. Samma kväll får den gamle krukmakaren Antonio besök av en man som inte har varit i byn på fyrtio år. Mannens föräldrar tjänade på gården, men som femåring tvingades han under oklara omständigheter flytta med herrskapet till staden. Kommissarien som utreder morden tror sig ha funnit den skyldige. Men när han kommer till Antonio – som har mycket att berätta om livet och relationerna i byn, från inbördeskriget på 1930-talet och fram till våra dagar – tar spåret en annan riktning.

Med mordgåtan som röd tråd väver Dulce Chacón konstfullt ihop en historia med tvära kast mellan varm tillgivenhet och förfärande grymhet. Himlar av lera är en oupphörligt fascinerande roman om herrskap och tjänstefolk, vinnare och förlorare, hat och kärlek. Om ett land med olika himlar för olika människor.

Dulce Chacón föddes i staden Zafra 1954 och skrev bland annat fyra diktsamlingar och fem romaner. Himlar av lera erhöll det prestigefyllda Azorín-priset för bästa spanska roman 2000. Dulce Chacón avled i cancer 2003.

»… bland detta myller växer en levande historia fram om livet … Det är starkt och engagerande.« Helsingborgs Dagblad

»Även om mordgåtan är skickligt apterad som en spänningshöjare som ska driva mig genom hela historien, fängslas jag långt dessförinnan av den färgstarka berättelsen.« Norrköpings Tidningar

»Chacón tecknar ett mycket levande porträtt av Spanien … Det är oavbrutet spännande, en bok att tycka om.« BTJ

Originalets titel: Cielos de barro
Översättning: Djordje Zarkovic
Mjukband, 295 sidor
Gavrilo 2008
ISBN: 978-91-973590-4-7
Kategori:   

Liknande böcker